Sunday 3 February 2013

Rabarberitriipudega kondenspiimane jäätis

Magus-koorene kondenspiim sobib rabarberi hapuka erksusega imeliselt. Tulemuseks on tõeline südametemurdja jäätis ja seni ei ole veel kedagi kohanud, kelle see jäätis külmas jätaks. Valmistamine on hästi lihtne ning jäätisemasinat ei ole valmistamise juures vaja. Kui sul on aga masin olemas, siis võib loomulikult selle abil rabarberijäätise veel kohevamaks segada. 


 Vaja läheb:
500 ml vahukoort
300 gr magusat kondenspiima
200-300 gr rabarberit
1-2 dl suhkrut
soovi korral värsket riivitud ingverit

Koori ja haki rabarber. Lisa suhkur ning keeda vaiksel tulel kuni rabarber on pehme ning vedelik veidi kokku keenud. Kui soovid särtsakust lisada, sega rabarberile juurde värsket riivitud ingverit. Magusus timmi enda maitse järgi parajaks, kuid arvesta sellega, et jäätis ise on üsna magus ning täidiseks minev rabarberimoos võib seetõttu olla mõnusalt hapukas.

Vahusta vahukoor tugevaks vahuks ning sega juurde kondenspiim. Aseta jäätisenõusse, millega mass sügavkülma läheb. Nirista vaikselt peale jahtunud rabarberimoos. Sega paari tõmbega läbi just nii, et rabarberimoos on jaotub igale poole, kuid ei segune jäätisemassiga. Külmuta mass läbi, selleks kulub vähemalt 6 tundi. Enne serveerimist tõsta jäätis toatemperatuurile või tavalisse külmikusse, et jäätisemass veidi pehmeneks. 

retsepti omanik: Ise tehtud. Hasti tehtud

No comments: